Severin Shopping Center foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

Tot ce trebuie să știi despre brânzeturi

29 decembrie 2017
branzeturi

Brânza este un aliment antic, ale cărui începuturi predatează istoria scrisă. Nu se poate specifica exact zona de unde a început producerea de brânză, însă este destul de clar că aceasta era deja răspândită în toată Europa înainte de formarea Imperiului Roman.

Indiferent ce gen de brânză preferi, iată ce trebui să știi pentru a o păstra și savura cel mai bine:

 

Servire şi păstrare:

Brânza nepasteurizată trebuie achiziţionată nefeliată, deoarece va începe să piardă din aromă imediat ce se taie din ea.

Păstrează brânza în condiţii potrivite pentru maturarea sa. Brânza tare, semi-tare şi cea semi-moale trebuie păstrată la o temperatură cuprinsă între 8 şi 13°C.

Brânza trebuie învelită în hârtie cerată, pentru a nu pierde din umiditate şi a menţine circulaţia aerului.

Brânza albastră trebuie învelită peste tot, deoarece sporii de mucegai de pe aceasta se răspândesc cu uşurinţă pe orice aliment din vecinătate.

Sortimentele de brânză conţin organisme vii, care nu trebuie lipsite de aer; totuşi este important să nu lăsăm brânza să se usuce.

Nu păstraţi brânza împreună cu alte alimente care au un miros puternic. Brânza absoarbe aromele din jur şi se poate strica.

Brânza moale trebuie împachetată mai larg, în hârtie cerată sau rezistentă la grăsime.

Brânza rece trebuie lăsată să se încălzească circa 30 minute înainte de consumare pentru a permite gustului şi aromei să se dezvolte.

 

Cum se combină vinul cu brânza?

Nu există reguli stricte în ceea ce priveşte asocierea dintre vin şi brânzeturi, deoarece depinde foarte mult de gustul individual. Însă, poți să te folosești de principiile următoare:

Brânza fină, cu grăsime multă, se poate asocia cu un vin similar, fin şi puţin uleios.

Vinul dulce face un contrast interesant cu brânză care are o aciditate mare.

Vinurile albe se potrivesc cu mai multe tipuri de brânză decât cel roşu. Nu toate tipurile de vin roşu se potrivesc cu brânzeturile. Cele mai recomandate vinuri sunt cele fructoase, cu textura fină.

Vinul roşu sec se potriveşte foarte bine cu brânzeturile moi, mai ales cele de capră.

Vinul cu aciditate mare este perfect complimentat de brânzeturile foarte sărate.

Şampania seacă se potriveşte cel mai bine cu brânzeturile cu coajă albă de mucegai.

Brânza se poate “împerechea” şi cu bere sau cidru.

Vino la Carrefour Severin Shopping Center pentru a degusta și cumpăra cele mai variate sortimente de brânză!

Citeşte mai departe

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Urmărește-ne și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Adresa de e-mail nu este corectă

Property of